Presstøping er en prosess der smeltet metall som aluminium, sink eller magnesium presses inn i støpeformen med et høyt trykk. Under denne prosessen dannes store mengder oljetåke og oljerøyk med klebrige partikler av slippmiddel og stempelkjøleolje.

Den første utfordringen er å fange opp tåken som kommer ut av maskinen. En riktig utformet avtrekkshette- og filterløsning er en forutsetning for å skape et godt arbeidsmiljø.

Oljerøyken dannes når slippvæsken sprøytes inn i støpeformen. Den inneholder forskjellige mineraloljer, grafitt, petroleum og naturligvoks, osv. En annen grunn til at oljerøyk dannes, er at stempelsmøring påføres. Denne typen oljerøyk er for vanskelig for de fleste filterenheter å håndtere. Det er ikke uvanlig at en middels stor presstøpemaskin slipper ut over 1000 kg klebrige, skitne partikler hvert år. Tenk hva all den skitne luften gjør med bedringen og de ansatte! Absolents lange erfaring i å utforme avtrekkshetter som fanger opp luften på en effektiv måte, reduserer også størrelsen på filterenheten. Hvis du har behov for varme andre steder ved anlegget, kan du bruke avtrekksluften. Derved både sparer du energi og tar vare på helsen!

Filterenheter som er perfekte for presstøping:

Vill du veta mer?

Vill du komma i kontakt med oss? Vänligen lämna dina uppgifter så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig!


    Hva kan Absolent gjøre for meg?

    Ta reda på vad Absolent kan göra för dig och din produktion genom att besvara några enkla frågor.